Om klinikken i Horsens
Klinikken er en privat ungdomspsykiatrisk praksis, hvilket betyder, at jeg arbejder uden ydernummer. Siden 2008 har jeg arbejdet som overlæge inden for ungdomspsykiatrien, og derfor er målgruppen unge i alderen 12-20 år ved henvisningstidspunktet.
Fagligt er mit fokus på de nationale kliniske retningslinjer, jvf. sundhedsstyrelsens anbefalinger og med en primært psykoterapeutisk tilgang i min behandling. Det udelukker dog ikke brug af medicin, såfremt terapi ikke er tilstrækkeligt.
Jeg er endvidere uddannet og godkendt af børne- og ungdomspsykiatrisk selskab som specialist i psykoterapi.
Jeg arbejder familiebaseret, når det gælder helt unge mennesker, hvor du som ung og dine forældre deltager, men det kan også være familieterapiforløb med eventuel søskendedeltagelse. De individuelle forløb er enten, hvor du er ung 18 år+ og ønsker individuelle forløb, eller når behandlingen omhandler individuel terapi. Når du rammes af en psykisk lidelse, er mit fokus at hjælpe dig til at styrke din evne til at forstå dig selv og andre mennesker og indgå i relationer til andre mennesker. Derved bliver fokus på andre mennesker i dit liv også særligt betydningsfuldt. Det kan være med til at styrke din selvfølelse.
Med en lægefaglig baggrund er det også mit fokus, at din krop fysisk skal være sund og i balance, for at du også psykisk kan få overskud til terapeutisk at kunne arbejde i at skabe personlig udvikling.
Jeg har i mit virke mødt flere hundrede unge mennesker, som kæmper med personlige udfordringer og psykiske lidelser fra mild til svær grad. Det er min oplevelse, at møder og tillidsfulde samtaler med rette fokus mellem de rette mennesker kan have stor betydning i forhold til social trivsel, personlig udvikling og livslyst.
Jeg arbejder med behandlingskontrakter, når vi taler om individuel psykoterapi, da det er vigtigt med en gensidig indgået aftale, som forpligter os begge.
Det er min erfaring, at forandring tager tid, når målgruppen er personer med spiseforstyrrelser, depression og personlighedsforstyrrelser. Inden for alle tre områder fokuserer behandlingen på at styrke din egenomsorg, dit kendskab til dig selv og dine behov. Udvikle din evne til at fornemme, hvordan du på en mere sund måde kan navigere i dit eget liv og holde ud, når du bliver mødt med belastninger og modgang i dit liv. Det handler om at udvikle evnen til at mærke og forstå sig selv, andre og den relation, vi har sammen. Derigennem opnår du også personlig robusthed.
Der er forskel på, om det er en let, moderat eller svær grad af psykisk lidelse, du er ramt af. De svære psykiske lidelser kræver oftest flere års behandling. Dette er særligt inden for spiseforstyrrelser og personlighedsforstyrrelser. Derfor skal du og din familie også være indstillede på, at vi skal have afstemt forventninger omkring behandlingsvarighed. Mit primære mål er og vil være at hjælpe dig til at blive helt rask, men for nogle mennesker med svær grad sygdom kan målet blive at opnå mindre lidelse i deres sygdom.
Forløb med stor kompleksitet anbefaler Sundhedsstyrelsen, at vi som behandlere henviser til behandling i regionalt regi, da de kræver tværfaglig behandling og kan kræve indlæggelse.