Behandlingsforløb

Jeg arbejder med ærlighed og tillid som det vigtigste udgangspunkt i vores samtaler og indtænker det som en forudsætning for, at vi kan være sammen om at hjælpe dig.

Derfor vil den afklarende samtale, som det første møde er, også omhandle, at vi taler om kemien mellem os, før vi evt. går videre.

Et behandlingsforløb kan bestå i flere faser afhængigt af sygdommen, i hvilken grad den er, og hvor i forløbet du er. Det vil vi i fællesskab afklare undervejs med det formål, at du vil opleve dig inddraget.

Fra opstart til afslutning

Klinikken er en privat ungdomspsykiatrisk praksis, så jeg arbejder uden ydernummer. Fra 2008 til 2020 har jeg arbejdet som overlæge inden for ungdomspsykiatrien, og derfor er målgruppen for henviste unge i alderen 12-20 år.

  • Vores første møde

    Ved denne samtale vil jeg gerne møde både dig og dine forældre. 

    Jeg tilbyder dig muligheden for at vi sammen taler om de udfordringer du oplever i dit liv, ligesom vi hører dine forældres oplevelse af samme. Vi vil tale om jeres forventninger.

    Jeg vil bede jer tale sammen om hver jeres forventninger inden I kommer hos mig, og det er naturligt at de kan være lidt forskellige.

    Jeg vil spørge jer ind til din udvikling frem til nu, din tidligere og aktuelle sundhed og særligt fokus på dine relationer.

    Mødet vil også afdække om I ønsker et videre forløb med udredning og evt. behandling.

    Første møde er derfor afsat til 1 time 45 min.

  • Udredning

    Efter vores første møde, skal der typisk laves en mere målrettet udredning svarende til de udfordringer du/ I har beskrevet. Det varierer typisk fra 1-3 sessioner.

    Der kan være behov for at du hurtigt får foretaget en psykologtestning for at afdække bagvedliggende kognitive vanskeligheder. Er dette tilfældes afventer vi yderligere udredninger, ellers vil jeg typisk kalde dig ind til et interview med dig alene, og derefter dine forældre alene.

    Der hører en grundig fysisk lægeundersøgelse til udredning for spiseforstyrrelse og depression. Ved tegn på en spiseforstyrrelse, eller anden sygdom der kan præge dit fysiske helbred, vil der også være behov for blodprøver og ekg. Dette er også tilfældet såfremt jeg skal ordinere medicin til dig.

    Afholdelse af netværksmøde giver på dette tidspunkt mulighed for at få etableret en relevant støtte i nærmiljøet.

  • Behandling

    Jvf. de nationale kliniske retningslinjer fra sundhedsstyrelsen for hhv. spiseforstyrrelser, depression og personlighedsforstyrrelser. 

    Generelt er behandlingen ”Case-baseret”: det betyder vi laver sammen en beskrivelse af hvorledes vi i fællesskab forstår problemstillingen og bruger denne case-baserede formulering som kontrakt i behandlingen.

    For at du skal få mest ud af din behandling, er det vigtigt at vi løbende i slutningen af samtalerne afstemmer hvorledes du har oplevet samtalen, resumerer op og også får talt om hvilke emner der er vigtige du og din familie øver i til næste samtale.

    Både spiseforstyrrelser og depressioner er opdelt efter deres sværhedsgrad, og det betyder at mit fokus er både intensivt på din psykiske tilstand men også på søvn, kost og motion og dit fysiske helbred. 

    Du kan få brug for en tværfaglig behandlingsindsats, altså flere faggrupper på samme tid. Er det tilfældet for dig vil jeg tale med dig om hvorledes det kan planlægges og alternativt viderehenvise til regionens behandlingstilbud.

    Jeg er vant til at behandle de sværere former for psykiske sygdomme og jeg følger sundhedsstyrelsens nationale retningslinjer, for at du får den mest optimale behandling. Det kræver af dig at du har en vis form for sygdomsindsigt, og ikke er akut selvmordstruet, for at det er forsvarligt i privat praksis.

  • Afslutning

    Det er dit valg at være tilknyttet i min praksis, og mit mål er du en dag føler dig klar til afslutning. Derfor skal vi også tale om den del af forløbet og få afsluttet på en for dig positiv måde.

    Det er mit ansvar at tage emnet løbende op, for at du hele tiden kan føle dig tryg ved hvor langt du er. Afslutning kan efter længere forløb være forbundet med svære følelser, og det er netop derfor vigtigt din behandling også indeholder det emne.

    Når udredningen og behandlingen er ved at afslutte skal vi tale om hvem du ønsker at få inddraget i forløbet. Typisk skriver jeg et afsluttende notat med et meget kort resume over forløbet som du kan få sendt til egen læge. Heri kan der evt. også stå noget om anbefalinger til egen læge eller til kommunalt regi. Ofte vil forløbet afslutte med et netværksmøde hvor andre relevante instanser kan blive inddraget

Ord fra tidligere patienter

Sanne er en meget dygtig behandler og vildt sød.

Hun formår at støtte, være lyttende og vejledende selv de allersværeste dage jeg havde. De dage det var meget svært at møde op, eller bare det at få sagt en sætning, hjalp Sanne med at få sat ord på netop det der fyldte i mig.

Sanne er god til at fornemme, hvordan man har det, der var bare en hvis forståelse, som ingen havde vist mig før, og så er hun en, der er meget tilstede i samtalerne.

Der er bare en hvis ro ved, at man vælger at gå privat, og mindre fokus på kun spiseforstyrrelsen, da der jo ligger så meget bag.

Jeg havde meget gavn af, at det var i et længere forløb på flere år, at jeg gik hos Sanne. Det skabte en god tillid imellem os, hun fik mig til at åbne op for svære ting, og vi talte om mine udfordringer bla. i forhold til spiseforstyrrelsen og bare i det hele taget livet, hun gav mig redskaber til at arbejde videre.

Forløbet hos Sanne gjorde en stor positiv forskel i mit liv, og var alle pengene værd. Den dag i dag er jeg 100% rask, og har et dejligt og godt liv.


- Helle, som tidligere ramt af svær anoreksi, depression og personlighedsforstyrrelse

Behandling hos Sanne består af en masse tryghed, omsorg og forståelse.

De ugentlige samtaler jeg havde, i de 2 år jeg gik hos hende, har været nogle af de hårdeste men også mest givende.

Sanne har sat et kæmpe præg på mig samt været grunden til en stor udvikling.

Hun er klart en af de bedste behandlere jeg har mødt, ud af mange!


- Mette 22 år, som tidligere ramt af depression og bulimi

Det vigtigste for mig i kampen mod spiseforstyrrelsen, har været at jeg lærte at tilgive mig selv.

At sige ”det er der ikke noget at gøre noget ved, jeg prøver på ny i morgen” når jeg har haft en dårlig dag, eller kastet op 5 timer i streg. På den måde lærte jeg at kæmpe én kamp i stedet for mange. Du vil opleve hel tiden at tage 2 skridt frem og 1 tilbage – nogle gange måske 2 skridt frem og 30 tilbage. Men det er okay – der er ikke nogen specifik opskrift på bedring. Hvert lille skridt danner nye veje og med tiden bliver de tydeligere. Et andet værktøj jeg brugte da jeg havde perioder med bulimi, var åbenhed. Jeg havde en regel om at jeg først og fremmest skulle tilgive mig selv, og løsrive mig fra skammen. En måde at gøre det på i mit tilfælde var at fortælle om episoden til min mor eller en veninde efterfølgende. Hemmeligheder af denne karakter gør mere skade end gavn – og det er så rart at have nogen at kæmpe med.

Vær realistisk, husk at fejre de små ting og giv aldrig op!

- Stine, som tidligere ramt af bulimi

bubble