Fra opstart til afslutning
Klinikken er en privat ungdomspsykiatrisk praksis, så jeg arbejder uden ydernummer. Fra 2008 til 2020 har jeg arbejdet som overlæge inden for ungdomspsykiatrien, og derfor er målgruppen for henviste unge i alderen 12-20 år.
-
Vores første møde
Ved denne samtale vil jeg gerne møde både dig og dine forældre.
Jeg tilbyder dig muligheden for at vi sammen taler om de udfordringer du oplever i dit liv, ligesom vi hører dine forældres oplevelse af samme. Vi vil tale om jeres forventninger.
Jeg vil bede jer tale sammen om hver jeres forventninger inden I kommer hos mig, og det er naturligt at de kan være lidt forskellige.
Jeg vil spørge jer ind til din udvikling frem til nu, din tidligere og aktuelle sundhed og særligt fokus på dine relationer.
Mødet vil også afdække om I ønsker et videre forløb med udredning og evt. behandling.
Første møde er derfor afsat til 1 time 45 min.
-
Udredning
Efter vores første møde, skal der typisk laves en mere målrettet udredning svarende til de udfordringer du/ I har beskrevet. Det varierer typisk fra 1-3 sessioner.
Der kan være behov for at du hurtigt får foretaget en psykologtestning for at afdække bagvedliggende kognitive vanskeligheder. Er dette tilfældes afventer vi yderligere udredninger, ellers vil jeg typisk kalde dig ind til et interview med dig alene, og derefter dine forældre alene.
Der hører en grundig fysisk lægeundersøgelse til udredning for spiseforstyrrelse og depression. Ved tegn på en spiseforstyrrelse, eller anden sygdom der kan præge dit fysiske helbred, vil der også være behov for blodprøver og ekg. Dette er også tilfældet såfremt jeg skal ordinere medicin til dig.
Afholdelse af netværksmøde giver på dette tidspunkt mulighed for at få etableret en relevant støtte i nærmiljøet.
-
Behandling
Jvf. de nationale kliniske retningslinjer fra sundhedsstyrelsen for hhv. spiseforstyrrelser, depression og personlighedsforstyrrelser.
Generelt er behandlingen ”Case-baseret”: det betyder vi laver sammen en beskrivelse af hvorledes vi i fællesskab forstår problemstillingen og bruger denne case-baserede formulering som kontrakt i behandlingen.
For at du skal få mest ud af din behandling, er det vigtigt at vi løbende i slutningen af samtalerne afstemmer hvorledes du har oplevet samtalen, resumerer op og også får talt om hvilke emner der er vigtige du og din familie øver i til næste samtale.
Både spiseforstyrrelser og depressioner er opdelt efter deres sværhedsgrad, og det betyder at mit fokus er både intensivt på din psykiske tilstand men også på søvn, kost og motion og dit fysiske helbred.
Du kan få brug for en tværfaglig behandlingsindsats, altså flere faggrupper på samme tid. Er det tilfældet for dig vil jeg tale med dig om hvorledes det kan planlægges og alternativt viderehenvise til regionens behandlingstilbud.
Jeg er vant til at behandle de sværere former for psykiske sygdomme og jeg følger sundhedsstyrelsens nationale retningslinjer, for at du får den mest optimale behandling. Det kræver af dig at du har en vis form for sygdomsindsigt, og ikke er akut selvmordstruet, for at det er forsvarligt i privat praksis.
-
Afslutning
Det er dit valg at være tilknyttet i min praksis, og mit mål er du en dag føler dig klar til afslutning. Derfor skal vi også tale om den del af forløbet og få afsluttet på en for dig positiv måde.
Det er mit ansvar at tage emnet løbende op, for at du hele tiden kan føle dig tryg ved hvor langt du er. Afslutning kan efter længere forløb være forbundet med svære følelser, og det er netop derfor vigtigt din behandling også indeholder det emne.
Når udredningen og behandlingen er ved at afslutte skal vi tale om hvem du ønsker at få inddraget i forløbet. Typisk skriver jeg et afsluttende notat med et meget kort resume over forløbet som du kan få sendt til egen læge. Heri kan der evt. også stå noget om anbefalinger til egen læge eller til kommunalt regi. Ofte vil forløbet afslutte med et netværksmøde hvor andre relevante instanser kan blive inddraget